Interview: Vergaderen in inspirerende omgeving
01-08-2024

Interview: Vergaderen in inspirerende omgeving

In het interview met IntoBusiness vertelt Daphne Hoogland van restaurant Lieveling over de verbouwing en de mogelijkheden die deze prachtige locatie biedt. Ze verwijst daarin ook naar de samenwerking met Palmo. We delen graag dit interview:

Vergaderen in inspirerende omgeving

Op een van de mooiste plkejs in de Haarlemmermeer vind je aan de Toolenburgerplas Restaurant Lieveling. Een ideale plek voor lunch, borrel, diner, feest, maar ook voor vergaderingen en bijeenkomsten. In maart van dit jaar is de verbouwing afgerond. "Je moet je blijven ontwikkelen om een bepaalde markt te kunnne bereiken,"stelt Daphne Hoogland, die zich in het familie bezig houdt met onder meer PR, marketing, communicatie en events.

De locatie aan de Toolenburgerplas bestaat al lange tijd. In 2014 nam Yordy Hoogland het restaurant over van de vorige eigenaar. Samen met zijn vrouw Lisa en Daphne verzorgen zij met z'n drieën het management binnen Restaurant Lieveling."Wij zorgen ervoro dat op alle vlakken bepaalde zaken worden opgepakt. Wij zijn vrij puur en blazen niet hoog van de toren, maar zijn hardwerkende mensen. Zo staat Yorde fulltime in de kueken en houdt Lisa zich bezig met het personeel." 

Restaurant Lieveling beslaat een grote oppervlakte. Het bedrijf biedt werk aan zo'n 40 mensen. Op een gegeven moment ontsond het idee om een serre te creëren. De gemeente ging daar in eerste instantie niet in mee, maar uiteindelijk werd de geplande serre een complete aanbouw. 'Het is een heel bedrijf dat erbij is gekomen', vertelt Daphne. 'Normaal gesproken was dit deel terras. In feite is het dat nog steeds, want zowel het dak als de ramen kunnen open." 

Palmo B.V. uit Nieuw-Vennep heeft onderleiding van Cornelis Nieuwenhuis een prachtige serre neergezet. De samenwerking tussen restaurant Lieveling en Palmo biedt mooie kansen op zakelijk vlak. "Zo worden kklanten van Palmo vaak meegenomen voor een heerlijke lunch of diner, uiteraard in de serre. Binnenkort komt er een mooie promovideo uit van deze unieke aanbouw.'

Toegenomen wintercapaciteit

In de winter heeft Restaurant Lieveling nu meer capaciteit om grotere groepen te ontvangen en een betere verdeling te realiseren. "We kunnen de aanbouw van de originele zaak afsluiten. We hebben in de aanbouw geregeld vergaderingen gedraaid. Danzitten mensen in het orginele gebouw gewoon te lunchen, terwijl je in de aanbouw kunt vergaderen. Niemand heeft hinder van elkaar."

Achter de aanbouw richting het meer en aan de zijkant van het originele gebouw bevindt zich ook nog een terras. Voor het team van Restaurant Lieveling is er que capaciteit nog weinig veranderd. "Alleen de capaciteit in de winter is aanzienlijk groter geworden", legt Daphne uit. 'Wij zijn begin maart open gegaan en konden dat weekend gelijk aan de bak om de eerste partijen en feesten te draaien." Het is mogelijk om een gedeelte af te huren, maar je kunt ook de hele locatie afhuren. "Ik heb in december een groep aangenomen, die met 300 man komen. Dan is de locatie gwoon dicht."

In de nieuwe situatie kan Restaurant Lieveling voor staande feesten tussen de 300 en 400  mensen kwijt. In het orginele gebouw bood het restaurant plek aan zo'n 150 mensen. "De ramen tussen het originele gebouw en de aanbouw kunnen ook allemaal open. Dan kunnen we er één grote ruimte van maken." Ook als het niet om een staand feest gaat, maar om een lunch of diner, dan is er binnen ruimte voor zo'n 130 mensen, maar de terrassen romdom bieden ook nog plek aan zo'n 100 mensen. "Tijdens de lunch op Moederdag zat het helemaal vol. Toen hadden we 270 gasten voor de lunch en 's avonds nog 160 gasten voor het diner."

Bedrijfsactiviteiten

Wat Daphne vooral merkt, is de toenmae aan bedrijfsactiviteiten. Zo was er onlnags een groot bedrijf te gast, die door een partij een activiteit op het grasveld had laten verzorgen. Daarna werd er geborreld bij Restaurant Lieveling. "Dat zal steeds vaker gebeuren", verwacht Daphne. "Nu mensen veel vaker thuis werken, is binding voor bedrijven juist heel belangrijk. Zij zoeken locaties waar veel groen of strand is om een activiteit te laten plaatsvinden en waarna er geborreld of gegeten kan worden. Wij zitten in een mooi gebied en kunnen gasten goed verzorgen." 

Dineren bij Restaurant Lieveling

Veel mensen kennen Restaurant Lieveling, omda thet in een mooi gebied zit. "Het is hier altijd leuk, zeker als je komt met mooi weer", meent Daphne. In de zomermaanden lopen de lunch en het diner goed, maar in de wintermaanden is het net zo prachtig. "En een groot feest of een bedrijfsborrel kunnen we ook in de winterperiode goed verzorgen."

Restaurant Lieveling is elke week geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur. Parkeren in de buurt van de locatie is gratis.